Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Χρήστος Πάχτας και προβαίνει σε απολογισμό των επιτευγμάτων του.  
Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Χρήστος Πάχτας ξεκινάει λέγοντας ότι σκοπός του ήταν να δώσει στο δήμο Αριστοτέλη "το μέλλον που του αξίζει". 

Στον απολογισμό των επιτευγμάτων του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Καταφέραμε να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Να αναδείξουμε την μοναδική μας παγκόσμια κληρονομιά. Πετύχαμε να αφήσουμε πίσω μας τη φτώχεια και την ανεργία. Να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή." 

Υποστηρίζει επίσης ότι: "Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά από άπνοια ανάπτυξης εδώ φύσηξε άνεμος ευοίωνος, άνεμος προοπτικής και ελπίδας." Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις εξορύξεις χρυσού, στις αντιδράσεις των κατοίκων, στο πρόβλημα διχόνοιας που έχει σπείρει η εξόρυξη χρυσού στη τοπική κοινωνία, στην αστυνομοκρατία, τις διώξεις και τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και στις υπέρογκες οικονομικές ενισχύσεις από την "Ελληνικός Χρυσός" και την "Eldorado Gold", ανακοινώνει ότι: "Κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστώντας πλεονασματικό έναν υπερχρεωμένο Δήμο (χρέος 160%), απελευθερώνοντας έτσι , νέες δυνατότητες άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής με ίδιους πόρους."

Υποστηρίζει ακόμη ότι η δημοτική αρχή επανασχεδίασε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες, ότι εξασφάλισε να τη τροφοδότηση με έργα ανάπτυξης και πνοής, ύψους 160 εκατ. ευρώ, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Με την πεποίθηση ότι η σπουδαία κληρονομιά μας και το γεγονός ότι είμαστε η γενέθλια γη ενός από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρωπότητας, φορτίζει το παρόν μας και τροφοδοτεί το μέλλον μας.

Διακηρύσσει τέλος ότι βρίσκεται ξανά στις επάλξεις. "Φρούριο μας το έργο μας. Η χειροπιαστή απόδειξη των πράξεων μας", καταλήγει.