Οικονομικά είναι τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου 2014:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σφαγή για το μέρισμα

Η εφημερίδα γράφει ότι «περισσότερες από 140.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν τις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα, που συνέπεσαν με τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, γεγονός που μαρτυρεί τη δίψα των ανθρώπων έστω για κάποια ευρώ».

ΕΘΝΟΣ: Ορόσημο για το χρέος η 5η Μαΐου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την έκφραση της βούλησης των Ευρωπαίων εταίρων για την αναδιάρθρωση του χρέους περιμένει η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση από το Eurogroup στη συνεδρίαση της 5ης Μαΐου, ισχυρό διαπραγματευτικό ατού αποτελεί το πλεόνασμα των 3,4 δισ. ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάθη διαρκείας και για την Ουκρανία

Η εφημερίδα γράφει ότι «για βάναυση παραβίαση της συμφωνίας της Γενεύης κατηγορεί το Κίεβο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιας συμφωνίας που έπεσε στο κενό στην πράξη, με το αιματηρό επεισόδιο, ανήμερα το Πάσχα, κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η προφητεία για το Ποθούμενο και το σχέδιο εξόντωσης της Ρωσίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατροκοσμάς: «θα’ρθει, όταν πέσουν δύο Καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί»!... Η πρώτη απόπειρα διαμελισμού της ορθόδοξης υπερδύναμης το 1941 με το «Γενικό Σχέδιο Ανατολής» και οι ομοιότητες με το σήμερα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4 κρυφά μπόνους για σύνταξη από τα 52

Η εφημερίδα γράφει ότι πώς οι ευνοϊκές ρυθμίσεις μειώνουν τα όρια ηλικίας. Ποιοι συνταξιοδοτούνται με 4.500 ένσημα και ποιοι με 5.500. Τι ισχύει για τα πλασματικά έτη. 8 κατηγορίες εργαζομένων ωφελούνται με κατοχύρωση σε χαμηλά όρια ηλικίας αλλά και προσαύξηση σύνταξης».

ΕΣΤΙΑ: Τι σηματοδοτεί το μήνυμα Σαμαρά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, όπου γιόρτασε και εφέτος την Ανάσταση μαζί με την σύζυγό του Γεωργία, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε προς τον ελληνικό λαό ένα μήνυμα αισιοδοξίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με προβιά κεντρώου

Η εφημερίδα γράφει ότι «ενορχηστρωμένη εκστρατεία ξεκινά το μέγαρο Μαξίμου κάτω από το βάρος των αρνητικών αποτελεσμάτων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Προσπαθεί να δείξει ότι έκοψε τις επαφές με την Ακροδεξιά, μετά τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, και αφήνει να φανεί ότι στρέφεται προς το Κέντρο, όπως προτείνουν ιστορικά στελέχη της παράταξης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην εκκίνηση για τον τελικό γύρο

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι απομένει ένας μήνας για τις εκλογές και αναφέρει το τι ετοιμάζουν τα κομματικά επιτελεία.

ΤΑ ΝΕΑ: Τα δέκα μυστικά για τα κόκκινα δάνεια

Η εφημερίδα γράφει ότι «το νέο πλαίσιο που αφορά τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και οριοθετεί τις σχέσεις μεταξύ οφειλέτη και τράπεζας, ώστε να καταλήγουν εξωδικαστικά σε κοινά αποδεκτές και βιώσιμες λύσεις, περιλαμβάνει ο οδηγός που παρουσιάζει τα δέκα μυστικά για τον προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης και τον συνεργάσιμο δανειολήπτη».

ESPRESSO Νεκρός από μπαλωθιά φίλου

Η εφημερίδα αναφέρεται στο αιματηρό περιστατικό της Κρήτης, όπου, σε Πασχαλινό γλέντι, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στον αέρα, ένας άνθρωπος.

KONTRA NEWS: Τσίπρας ή τρόικα μνημόνια και Μέρκελ;-Τα σπίτια και τα χωράφια τα θέλετε δικά σας, ή να αφήσουμε να τα πάρουν οι ξένοι;

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο και δεν χωράει καμία απολύτως παρερμηνεία. Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην τρόικα, το μνημόνιο και την ξένη κατοχή από τη μια πλευρά και το δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ανάπτυξης απ’ την άλλη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μειώσεις στη φορολογία φέρνει το μεσοπρόθεσμο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού ως ποσοστό του ΑΕΠ στα επόμενα χρόνια θα προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που παρέχει την ευχέρεια στην κυβέρνηση να υποσχεθεί ελαφρύνσεις φόρων, εφόσον επιτυγχάνονται οι ιδιαίτερα φιλόδοξοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ οι δαπάνες θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται».