Πλουραλισμός στα σημερινά (Παρασκευή 25/4/2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετωπική Μπουτάρη - Καλαφάτη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιάννης Μπουτάρης αποδέχτηκε την πρό(σ)κληση του Σταύρου Καλαφάτη για ντιμπέιτ κι αυτό θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Προκλητικός σε επισκέπτες και ασθενείς ο Άδωνις

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα έγιναν κατά τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ιδού οι σωτήρες της χώρας!

Η εφημερίδα γράφει ότι "οργιάζουν οι πληροφορίες ότι ο Μπομπ Τράα (πρώην αντιπρόσωπος του ΔΝΤ) επέστρεψε στην Αθήνα για δουλειές επί των ερειπίων που ο ίδιος δημιούργησε".

ΕΘΝΟΣ: Το σχέδιο της επανεκκίνησης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το δεκαετές σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας πάνω σε υγιείς βάσεις παρουσίασε χθες στο EuroWorking Group ο πρόεδρος του συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου. Η απαρέγκλιτη υλοποίησή του οδηγεί σε ελάφρυνση των βαρών που έχει επωμιστεί η κοινωνία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Παΐσιος: «Πόλεμος Ρωσίας - ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Ρωσικός Στρατός ένα βήμα πριν την επέμβαση στην Ανατολική Ουκρανία για να εκπληρωθεί η προφητεία του θεόπνευστου Αγιορείτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτα είσπραξη, μετά καταβολή ΦΠΑ

Η εφημερίδα γράφει ότι "όσοι θα έχουν φέτος ετήσια έσοδα έως 500.000 ευρώ θα αποδίδουν ΦΠΑ στο Δημόσιο μόνο εφόσον πληρώνονται τα τιμολόγια που εκδίδουν. Πιθανή επέκταση του μέτρου και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να μειωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χάδια τώρα σφαλιάρες μετά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη συνήθη πρακτική των προεκλογικών παροχών, τάζοντας προσλήψεις στο Δημόσιο και διανέμοντας «κοινωνικό μέρισμα», ακολουθεί η κυβέρνηση για να καλύψει τα νέα μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει άμεσα, μεταξύ άλλων, το νέο «πάγωμα» μισθών και συντάξεων που θα φέρει το Μεσοπρόθεσμο, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που θα φέρει η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, το νέο γύρο απολύσεων στο Δημόσιο και την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, που θα δημιουργήσει νέες «τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία".

ΕΣΤΙΑ: Σουλεϊμάν-Συριζάν στην ...Ευρώπη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαντασθείτε αυτό το κόμμα να γίνη Κυβέρνησις. Το κόμμα που την μία ημέρα περιλαμβάνει στο ευρωψηφοδέλτιό του την κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μουσουλμάνα Ρομά της Θράκης η οποία έχει υποστή τα πάνδεινα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, την επομένη την διαγράφει και την αντικαθιστά με εκπρόσωπο των τουρκογενών μουσουλμάνων και την μεθεπομένη κατηγορεί την πρώην υποψηφία του ως δήθεν «δεξιών» αποχρώσεων".

Η ΑΥΓΗ: Σημαία αντίστασης στην πολιτική Μέρκελ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπροστά στον διπλό αγώνα του ελληνικού λαού για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και επιστροφή του κατοχικού δανείου που απέσπασε η Γερμανία τίθεται ο Μανώλης Γλέζος. Όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας από τη μαρτυρική Βιάννο, η συμμετοχή του Μ. Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο έχει διπλό συμβολισμό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δεν πληρώνουν δεν πληρώνουν

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις καλένδες μέχρι νεωτέρας παραπέμπεται η υποχρέωση των εφοπλιστών να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της ναυτιλιακής κοινότητας και κρατά στο συρτάρι υπουργικές αποφάσεις που θα ενεργοποιήσουν τη σχετική διάταξη η οποία αφορά 2.800 πλοία. Όσο για τις εφοπλιστικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες Εφορίες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάπτυξη μέσω μείωσης φόρων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων πρωτίστως, αλλά και των φυσικών προσώπων, καθώς και η περαιτέρω αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών, είναι από τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού σχεδίου «Ελλάδα 2021», που παρουσιάστηκε χθες στο Euroworking Group".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χωρίς λαϊκές από τη Δευτέρα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση των παραγωγών λαϊκών αγορών να απεργήσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που τους αφορά, το οποίο χαρακτηρίζουν "ταφόπλακα" για τον κλάδο.

Ο ΛΟΓΟΣ: Εργασιακός μεσαίωνας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονη δυσαρέσκεια για τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα αποτυπώνει η κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε στη δημοσιότητα και ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση του Κιέβου ματώνει την Ουκρανία με τη στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ

Η εφημερίδα αναφέρει "το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση στις πόλεις Ντόνετσκ, Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ, που εξαπέλυσε η κυβέρνηση των εθνικιστικών - φασιστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, έχοντας την προκλητική στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, οδηγώντας σε νέο μακελειό με νεκρούς στην Ουκρανία".

ΤΑ ΝΕΑ: Παράθυρο για τα αυθαίρετα στον αιγιαλό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράθυρο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην παραλιακή ζώνη ανοίγει το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων δημόσιων εκτάσεων. Έως τώρα, αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί σε καταπατημένες εκτάσεις δεν μπορούσαν να υπαχθούν σε νόμο για τακτοποίηση".

Espresso: Γιατί έφυγε από τον Σκάι

Η εφημερίδα αναφέρεται στην αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου από το κανάλι.

Kontranews: Προσχωρεί στη ΔΗΜΑΡ ο Γιωργάκης μαζί με άλλους 8 βουλευτές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένος να προσχωρήσει στη ΔΗΜ.ΑΡ. αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα αφήνουν να διαρρεύσουν στενοί συνεργάτες του".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φραγμός στη γραφειοκρατία της επιχειρηματικής δράσης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και έναρξης λειτουργίας για το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με στόχο να καταστήσει το θεσμικό περιβάλλον πιο φιλικό για Έλληνες και ξένους επενδυτές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πόλος έλξης οι τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά την επιτυχή έκδοση του ομολόγου της η Εθνική προχωρεί ολοταχώς στις παρουσιάσεις για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους μέχρι 2,5 δισ. ευρώ. Στόχος της τράπεζας είναι μέχρι τις 23 Μαΐου οι νέες μετοχές να διαπραγματεύονται στο ελληνικό χρηματιστήριο".
__________________________________________________________
Πηγή: ΑΜΠΕ