limani_kinitopoiiseis_01.jpg

Με τετράωρη στάση εργασίας το πρωί απάντησαν, σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, οι εργαζόμενοι θα κατέβουν στην Αθήνα, καθώς ήταν προγραμματισμένη συζήτηση σε ειδική επιτροπή της Βουλής των προτάσεων του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια, κάτι που αναβλήθηκε, πάντως, για την Τετάρτη.

«Διακωμώδηση της διαδικασίας» χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή η γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Φανή Γουργούρη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Όπως υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι διαφωνούν με το να πάρει ιδιώτης «όλο το πακέτο, και τη διοίκηση – διαχείριση και την παροχή υπηρεσίας» κάτι που, σύμφωνα με την κ. Γουργούρη «δεν ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου η διοίκηση και η διαχείριση είναι δημόσιου χαρακτήρα, ή ανήκει σε δημοτικές οντότητες».

Χαρακτήρισε «περί όνου σκιάς» την όλη συζήτηση «επειδή, με ευθύνη των υπουργείων δεν έχει γίνει διαβούλευση φορέων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης» και προανήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν, αύριο, με εκπροσώπους των κομμάτων όπου θα αναπτύξουν τη θέση τους κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών με την πώληση του πακέτου των μετοχών.