Ολιγόλεπτο τετ α τετ είχαν χθες βράδυ, στο περιθώριο της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Βασικό θέμα στη συζήτησή τους, η διεθνής προβολή των αλλαγών που συντελούνται στη χώρα μας.
«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, σήμερα από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης ήταν να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην τελική φάση της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και από την κρίση.
«Το γεγονός αυτό συνδέεται με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους», επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι με τη γερμανίδα καγκελάριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον προσδιορισμό ορισμένων τεχνικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια πραγματικότητα, που θα γίνει σταδιακά και προστατευμένα.
Ο κύριος Βενιζέλος αναγνώρισε πως οι έλληνες πολίτες περιμένουν να δουν την αλλαγή και την ανταπόδοση των θυσιών των τελευταίων χρόνων. Η ανταπόδοση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν θα είναι μόνο τα μέτρα κοινωνικής στήριξης και η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά η ανάπτυξη, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η επάνοδος της κατανάλωσης σε επίπεδα που επιτρέπουν να στηρίξουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.