Συνάντηση με τη διευθύντρια και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πυλαίας είχε η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με την επικεφαλής υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στη συνεχή απαξίωση του ΕΚΑΒ και της πρωτοβάθμιας υγείας, μέσω της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε υλικό και προσωπικό. Ιδιαίτερα μετά τις διαθεσιμότητες και τη συνεχή μείωση του προσωπικού υπάρχει επικίνδυνα σημαντική αύξηση του χρόνου εξυπηρέτησης των περιστατικών. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι πάνω από δέκα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη είναι ακινητοποιημένα, χωρίς ανταλλακτικά και προσωπικό. Επίσης στην περιοχή της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, υπάρχουν εννιά ασθενοφόρα τα οποία μένουν χωρίς προσωπικό ακόμα και τους τουριστικούς μήνες, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται αυξάνεται από 120 χιλιάδες σε 700 χιλιάδες τουλάχιστον. Τόνισαν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, αφού απαξιώσει πλήρως το ΕΚΑΒ, να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.
Η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας σημείωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα της υγείας καταστρέφονται από τις πολιτικές των μνημονίων, για την εξυπηρέτηση των κλινικαρχών και των επιχειρηματιών της υγείας. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην διοίκηση του ΕΚΑΒ και στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα των ελλείψεων ασθενοφόρου στις περιοχές της δυτικής πλευράς της Β’ Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Τέλος σημείωσε ότι θέση της παράταξης είναι το ΕΚΑΒ να παραμείνει στο δημόσιο, ως ξεχωριστός οργανισμός πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και να μη μεταφερθούν οι υπηρεσίες του στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας το κόστος ζωής για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην Ελλάδα.