Προτεραιότητα είναι η διακοπή κάθε χρυσοθηρικής "επένδυσης" στη Κεντρική Μακεδονία για το συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του συνδυασμού, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, σε επίσκεψή της στις Σέρρες. 


Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Σταύρος Παπαϊωάννου συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις Σέρρες με επικεφαλής την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφτηκαν το Χαρωπό και συναντήθηκαν με τους «Ενεργούς Πολίτες» που δραστηριοποιούνται ενάντια στην σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στο Χαρωπό και το Άγκιστρο Σερρών.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εναντίωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις συγκεκριμένες, αλλά και σε κάθε τέτοιου τύπου «επενδύσεις» που καταστρέφουν το περιβάλλον και ενέχουν άμεσους και έμμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, με μόνο σκοπό την κερδοφορία ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν ότι η μεγάλη πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας είναι αντίθετη με οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα ενώ στο πλευρό τους έχουν τη δημοτική αρχή, όσο και την εκκλησία. Κατηγόρησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα  ότι, ενάντια στις φωνές της τοπικής κοινωνίας και τις επιστημονικές μελέτες, προκρίνει το συμφέρον των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται τα ορυκτά αποθέματα της περιοχής.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Σταύρος Παπαϊωάννου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι το σταμάτημα κάθε χρυσοθηρικής «επένδυσης» στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες) θα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους από την 1η Σεπτέμβρη που θα βρίσκονται με τη στήριξη και του σερραϊκού λαού στο τιμόνι της Περιφέρειας.