Γενικές οδηγίες προς τους καταναλωτές εν όψει της εορτής του Πάσχα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων τους.


Πιο συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους καταναλωτές να προγραμματίσουν εγκαίρως τις αγορές για το τραπέζι, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επιλογών ως προς την τιμή και την ποιότητα των διατιθέμενων αμνοεριφίων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε προμηθευτές που διαφημίζουν την πώληση προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
Σύμφωνα με τη Γ. Γ. Καταναλωτή, όλα τα σφάγια των αμνοεριφίων πρέπει να φέρουν την ωοειδή σφραγίδα που δηλώνει τη σήμανση καταλληλότητας.
Χρώματος τιρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «Ελλάς», για τα ελληνικά.
Χρώματος τιρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης, για τα κοινοτικής προέλευσης.
Χρώματος καφέ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης, για τα σφάγια από τρίτες χώρες
Επίσης, πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και να εξασφαλίζεται κατάλληλη θερμοκρασία στους χώρους συντήρησης κατά την πώληση.
Γενικά όλα τα νωπά κρέατα πρέπει να βρίσκονται εντός ψυκτικών θαλάμων και να διατίθενται σε θερμοκρασία 2-5 °C.

Οι προμηθευτές

Οι προμηθευτές, μάλιστα, οφείλουν να διαθέτουν εύλογες ποσότητες λαμβάνοντας υπόψη το είδος του προϊόντος, την κλίμακα διαφήμισης αυτού και την τιμή πώλησης. Εφόσον δεν είναι δυνατή η διάθεση εύλογων ποσοτήτων για εύλογο χρονικό διάστημα, οφείλουν να ενημερώνουν εκ των προτέρων τους καταναλωτές.
Στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές εντοπίσουν ότι τα προϊόντα που διαφημίζονται δεν είναι διαθέσιμα, καλούνται να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της ιστοσελίδας www.1520.gov.gr ή καλώντας στη Γραμμή Καταναλωτή 1520.