Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου, αποφάσισε, το μεσημέρι σε νέα συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Αυτό σημαίνει πως τα πλοία που βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, θα παραμείνουν εκεί για άλλη μία ημέρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη πολύωρη συνάντηση που είχε η διοίκηση της ναυτικής ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, οι οποίες έληξαν στο τέλος του 2013.
Οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζήτησαν μια μικρή μείωση στις ειδικές κατηγορίες πληρωμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα. Σύμφωνα με πηγές από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνομιλίες με το ΣΕΕΝ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται αύριο νέα συνάντηση στις 3.00 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.