symboulio_epikrateias_01.jpg

Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εναντίον της απόφασης για τις αρχαιότητες του σταθμού της Βενιζέλου.

 

Ο δήμος είχε προσφύγει στο ΣτΕ, όταν ακόμη η Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν δέχονταν άλλη λύση για τις αρχαιότητες, πέρα από την αποκόλλησή τους από το σημείο όπου βρέθηκαν και τη δημιουργία, στο σημείο εκείνο, του συγκεκριμένου σταθμού. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι…

Να θυμίσουμε ότι δυο υπουργοί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη (ο Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος κι ο Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης), η Αττικό Μετρό Α.Ε. αναγκάστηκε να αναζητήσει άλλη λύση, φορείς (όπως το ΤΕΕ/ΤΚΜ και το ΑΠΘ) πρότειναν τον… τρίτο δρόμο για να διατηρηθεί το Βυζαντινό Σταυροδρόμι που βρέθηκε εκεί και η κατασκευάστρια ανάδοχος εταιρία του έργου έχει καταθέσει αίτηση απεμπλοκής στην Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία απορρίφθηκε κατ’ αρχήν…

Μάτης: Να λήξει η δικαστική εκκρεμότητα αμέσως

Την άποψη ότι η δικαστική εκκρεμότητα πρέπει να λήξει αμέσως, επειδή η όποια καθυστέρηση εξυπηρετεί τον εργολάβο, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χρ. Μάτης.

matis_ipopsifiotita_20131106_01.jpg

«Η διακοπή εργασιών στο σταθμό της Βενιζέλου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ.Μπουτάρη χρησιμοποιείται από τον εργολάβο για την τεκμηρίωση επιπλέον απαιτήσεων του αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό μας προξενεί δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου δεν φρόντισε να νομιμοποιηθούν εγκαίρως οι δικηγόροι του Δήμου, (ανάμεσα τους και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου) με αποτέλεσμα να προσέρχονται σήμερα στην δίκη χωρίς νομιμοποίηση και να είναι ευάλωτη η παρουσία τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάτης.

Και προσθέτει: «Οποιοσδήποτε, δήμος, κυβέρνηση, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είτε ζητήσει είτε συνεισφέρει να δοθεί σήμερα αναβολή εξυπηρετεί μονάχα τον εργολάβο, καθώς τεκμηριώνει τις απαιτήσεις του. Κανένας δεν μπορεί να παίζει μικροπαραταξιακά παιχνιδάκια στην πλάτη της πόλης, την ώρα που  εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν σβήσει πίσω από τις λαμαρίνες. Η δικαστική εκκρεμότητα πρέπει να λήξει αμέσως»!