Στη θαλασσοταραχή και την απουσία σωστικών σκαφών οφείλεται η καθυστέρησή του να δώσει εντολή εκκένωσης, ισχυρίζεται ο πλοίαρχος του «Sewol», που ναυάγησε την Τετάρτη ανοιχτά των ακτών της Νότιας Κορέας με εκατοντάδες επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές.


Ο 52χρονος Λι Τζουν Σέοκ, που συνελήφθη σήμερα μαζί με δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του πλοίου «Sewol», έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις στη Νότια Κορέα, επειδή δε ζήτησε την εκκένωση του πλοίου αμέσως μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε έπειτα από μια πρόσκρουση.

Από τους επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, περίπου 340 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Ντανουόν της Ανσάν, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στη Σεούλ, που βρίσκονταν σε εκδρομή προς το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού.

Εξάλλου, χθες, αυτοκτόνησε ο υποδιευθυντής του λυκείου, μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται. Ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοούνταν από την Πέμπτη και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο, όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων. Ήταν ένας από τους 179 επιζώντες του ναυαγίου.


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν εντοπιστεί 29 νεκροί, ενώ 273 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: in.gr.- ΑΠΕ