Στους 46 ανέρχονται πλέον οι νεκροί του πολύνεκρου ναυαγίου στις νοτιοδυτικές ακτές της Ν. Κορέας, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, ενώ περισσότεροι από 250 επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους μαθητές, εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε, αφού δύτες ανακάλυψαν κι άλλες σορούς στο βυθισμένο «Sewol».

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο, και προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί αυτό με την ενδοχώρα, για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους κατόπιν στην πρωτεύουσα Σεούλ. Η Αστυνομία σχημάτισε διπλή γραμμή για να τους εμποδίσει να φθάσουν στη γέφυρα και οι πολίτες άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. «Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Το ναυάγιο πιστεύεται πως όταν ανασυρθούν οι σοροί όλων των θυμάτων θα αποδειχθεί το πιο πολύνεκρο των τελευταίων 21 ετών στη Νότια Κορέα.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ