keraies-kinitis.jpg

Εκδήλωση «αντίστασης κι αλληλεγγύης», όπως την ονομάζει, οργανώνει σήμερα Κυριακή 6 Απριλίου, από τις 10 το πρωί, στο δημοτικό πάρκο των Νέων Επιβατών, η  Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί έκθεση αγροτικών προϊόντων με διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Έχει στηθεί συλλογική κουζίνα με εδέσματα που μπορεί ο καθένας να γευτεί... φυσικά δωρεάν. Επίσης, γίνεται συλλογή φαρμάκων που θα δοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο αλλά και συγκέντρωση τροφίμων για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Σε ειδικό χώρο λειτουργεί χαριστικό παζάρι με διάθεση ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών.

Το μήνυμα του υποφήφιου δημάρχου Σπ. Κουζινόπουλου

Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», προς τους συλλόγους γονέων του Λυκείου, των Γυμνασίων, των Δημοτικών Σχολείων και του Νηπιαγωγείου της Μηχανιώνας, με αφορμή την εκδήλωση που οργανώνουν, για τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Στο μήνυμά του ο Σπ.Κουζινόπουλος αναφέρει:

«Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των διαμαρτυρόμενων κατοίκων της Επανομής και όλης της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Πολύ περισσότερο που ο δήμος μας, μετατρέπεται σιγά-σιγά από τις ασύδοτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε «κεραιούπολη», καθώς οι γιγάντιοι πύργοι κάνουν την εμφάνισή τους ο ένας κατόπιν του άλλου».

Στο μήνυμά του ο κ. Κουζινόπουλος υπογραμμίζει πως δεν είναι κατά των κεραιών, όμως, αυτό «δε σημαίνει ότι θα πρέπει οι κεραίες να «φυτεύονται» χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό, χωρίς πρόνοια και φροντίδα, δίχως να υπερισχύει  η μέριμνα για τη διαφύλαξη πρωτίστως της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας».

Προτείνει, δε, «αντί γιγαντοκεραιών, να υπάρχουν πολλές μικρές κεραίες, συνδεδεμένες η μία με την άλλη, με συνέπεια η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να είναι σε πολύ μικρά όρια», όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και να σταματήσει η πρακτική της Ελλάδας, όπου «οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για να μην υποβληθούν σε έξοδα και να αποκομίζουν ολοένα και περισσότερα υπερκέρδη ετησίως, αντί ενός παρόμοιους δικτύου πολλών μικρών κεραιών, προσπαθούν να καλύψουν τεράστιες περιοχές, ξεμπερδεύοντας με τις γιγαντοκεραίες, όπως αυτές που λειτουργούν στη Νέα Μηχανιώνα».