Νέα απάτη σε βάρος ανέργων αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη φορά, δράστης ήταν ένας Τυνήσιος, που είχε "στήσει" ακόμη και γραφεία ευρέσεως εργασίας!


Ο 59χρονος Τυνήσιος άνοιξε, για πρώτη φορά τα "γραφεία" του τον Ιούλιο του 2012. Μάλιστα, είχε προσλάβει ακόμη και υπαλλήλους και πλήρωνε ακόμη και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΙΚΑ!

Η κομπίνα ήταν καλοστημένη κι εκμεταλλεύονταν την επιθυμία ανθρώπων να εργαστούν. Μέσω μικρών αγγελιών σε εφημερίδες και στο Διαδίκτυο, ο απατεώνας "ψάρευε" πελάτες. Υπόσχονταν δουλειά σε Γαλλία και Βέλγιο, έπαιρνε 600 ευρώ "ταρίφα" από τον καθένα και 30 ευρώ με το... καλημέρα, για έξοδα γραφείου και είχε τους "πελάτες" στο... περίμενε!

Μάλιστα, δεν είχε περιοριστεί στη "στενή" αγορά της Θεσσαλονίκης. Είχε ανοίξει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Κύπρο και τη Σλοβενία!

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ψεύτικης επιχείρησής του, που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη ανθρώπων να εργαστούν και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, εξαπάτησε 102 ανέργους και "τσέπωσε" 62.000 ευρώ -χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι "εργαζόμενοι" της επιχείρησής του, οι οποίοι, επίσης, ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν έμαθαν το τι συνέβαινε πραγματικά στα γραφεία της Εγνατίας 37...

Ο δράστης αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς έχει καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έπεσαν κι άλλοι άνθρωποι θύματα της καλοστημένης απάτης.