Προβλήματα, ελλείψεις, μη καταβολή αμοιβών από εφημερίες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών Πέλλας.

"Κουραστήκαμε από τις ελλείψεις. Πρώτα- πρώτα του ανθρώπινου δυναμικού στο Γ.Ν. Έδεσσας. Σε ότι αφορά τους γιατρούς από τους 105 (ειδικοί και ειδικευόμενοι ) στο τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 50-60. Είναι δυνατό να είναι καλός, ένας κουρασμένος γιατρός;" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κάνουν λόγω για συνεχή μείωση των μισθών  τους, είτε με μειώσεις μισθών, είτε με αύξηση, φόρων, χαρατσιών κλπ. Πέραν όλων αυτών, δεν τους έχουν καταβληθεί αμοιβές για τακτικές εφημερίες από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα και αμοιβές για πρόσθετες εφημερίες όλους τους μήνες από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Ένα ποσόν από τις εφημερίες δεν τους αποδίδεται λόγω πλαφόν, για ένα ποσόν της τάξης του 5% , τα κονδύλια δεν αρκούν άρα δεν τους καταβάλλεται. Λίγοι γιατροί που κάνουν απογευματινά Ιατρεία δεν πληρώνονται σχεδόν εδώ και 18 μήνες. "Δηλαδή  εκτός από κουρασμένους, κακοπληρωμένους έχουμε και απλήρωτους γιατρούς", αναφέρουν. 

Στο αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έχουν δύο βασικά «επιχειρήματα»:
1. To Γ.Ν. Πέλλας δεν έχει Δ.Σ. ώστε να πάρει αποφάσεις.  Ίσως είναι το μόνο Νοσοκομείο που δεν έχει Δ.Σ.. 
2. Επίσης εκτιμούν ότι ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενίοτε μένει στο γράμμα του νόμου και έτσι χάνεται το πνεύμα με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται. 

Ήδη οι γιατροί του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έχουν αποφασίσει επίσχεση εργασίας, ενώ οι γιατροί του Νοσοκομείου Έδεσσας θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς αναμένουν την οριστική απάντηση επί των ζητημάτων που αναφέρονται παραπάνω.  

"Την ταλαιπωρία των ασθενών ποιος θα την χρεωθεί ; Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι και αυτοί δεν είναι γιατροί", καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Πέλλας.