«Η Ευρώπη έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ξεκάθαρων ρόλων και αρμοδιοτήτων» επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα
στο δήμο Λαγκαδά, για τις πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.
Αναφερόμενος στην αξία και στη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χαρακτήρισε ως μια «παγκόσμια υπερδύναμη» και τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης όπου κυριαρχεί το «ισχύς εν τη ενώσει», όπου δεν περιορίζονται οι εθνικές κυριαρχίες των κρατών-μελών και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
«Σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, «στην ευρωπαϊκή οικογένεια υπάρχουν 28 εθνικές ταυτότητες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να λειτουργούμε υπό μια ένωση κοινών αρχών και αξιών όπως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η κοινωνική ευημερία, η συνεργασία, η ασφάλεια και η συνεννόηση και εντός της οποίας ο κάθε λαός θα σέβεται τις αρχές, τις παραδόσεις και την κληρονομιά των εταίρων του».
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «σαφώς και θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, αλλά θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα υπηρετεί πιστά τις βασικές αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης». Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά να μην αναλώνονται σε θέματα παραπολιτικής, αλλά να στρέψουν την προσοχή τους στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας και σε όλα «τα σημαντικά και μεγάλα που έχουμε πετύχει ως χώρα τους τελευταίους μήνες».
«Η Ελλάδα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα μπροστά. Πέρασε συμπληγάδες, άφησε πίσω της τα χειρότερα και αποτελεί εθνικό χρέος όλων μας να κοιτάξουμε το μέλλον. Τώρα που η οικονομία μας αποκτά βιώσιμα, αξιόπιστα και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και όλοι μαζί οι Έλληνες κάνουμε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας καλούνται με σύνεση και ψυχραιμία να υπερασπιστούν την πρόοδο, τη σταθεροποίηση και την εξέλιξη της πατρίδας μας. Και το πρώτο κρίσιμο τεστ θα είναι οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014» κατέληξε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.