Ο βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, διάσημος από τις ερμηνείες του στην ταινία «Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» και δεκάδες άλλες, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών αφού προσβλήθηκε από πνευμονία. 


Σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους της συζύγου του, Λίντα, και των παιδιών του αναφέρεται: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Μπομπ. Ο Μπομπ έφυγε ειρηνικά χθες τη νύκτα ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την οικογένειά του, έπειτα από μια κρίση πνευμονίας».

Ο λονδρέζος ηθοποιός, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 είχε παίξει σε πολλές γκανγκστερικές ταινίες, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, είχε αποσυρθεί το 2012 αφού διαγνώσθηκε πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Μπομπ Χόσκινς έπαιξε σε εξαιρετικές κινηματογραφικές δουλειές, ειδικά τη δεκαετία του '80, όταν η καριέρα του έφτασε στο απόγειό της, όπως στο "Brazil" του Τέρι Γκίλιαμ, στο "Κότον κλαμπ" του Φράνσις Κόπολα, στο "Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ" του Μπομπ Ζεμέκις, και φυσικά στο αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν "Μόνα Λίζα". Για την ερμηνεία του στη "Μόνα Λίζα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών αλλά και στις Χρυσές Σφαίρες, ενώ ήταν και υποψήφιος για Οσκαρ.