Συζήτηση παρωδία με στόχο την εκποίηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, παρά την αντίθετη άποψη των εργαζομένων και όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τη διαδικασία ενημέρωσης της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής από το ΤΑΙΠΕΔ, η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου την Τρίτη συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών της χώρας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στην πορεία προς τη Βουλή.
Στην ομιλία της στην επιτροπή, σήμερα το πρωί, η κ. Χαραλαμπίδου, έκανε λόγο για «ξεπούλημα σε ιδιώτες του ΟΛΘ και των αναπτυξιακών προοπτικών της Βόρειας Ελλάδας», παρόλο που ο ΟΛΘ διαθέτει τεράστια αποθεματικά και σημαντική αύξηση κερδοφορίας, και αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού. Τόνισε επίσης την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του λιμανιού σημειώνοντας ότι «η λιμενική βιομηχανία σήμερα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό για την ελληνική οικονομία, ως βασική υποδομή που θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τον πρωτογενή, το δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό». 
Στο τέλος της ομιλίας της, η κυρία Χαραλαμπίδου υπενθύμισε την παραχώρηση μέρους του λιμένα Θεσσαλονίκης στη Σερβία από το δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο το 1925 και κατέληξε λέγοντας: «Οι επόμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις έκαναν μαραθώνιες προσπάθειες να την καταργήσουν, διότι δεν ελέγχονταν τα κάθε είδους εμπορεύματα που πέρναγαν προς τη Σερβία. Σήμερα, σε συνθήκες ακραίας παγκοσμιοποίησης, όπου το εμπόριο μη νόμιμων 'εμπορευμάτων' έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη (όπλα, ναρκωτικά, άνθρωποι) φανταστείτε πόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν, που θα ξεφεύγουν του ελέγχου του ελληνικού κράτους».