«Κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια ή κάποια πράγματα, πολύ σημαντικά, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση».

Έτσι συνόψισε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφορικά με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι έρχεται και νέο μνημόνιο, τόνισε: «Είμαι εντυπωσιασμένος επικοινωνιακά από την στάση της αντιπολίτευσης, η οποία έχει κατεβάσει τις πλερέζες. Κλαίει και οδύρεται, γιατί η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο. Έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, την ακροδεξιά εθνικιστική αντιπολίτευση που συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει την θέση του, και όλοι αυτοί κλαίνε μαζί επειδή επιτύχαμε την επάνοδο στις αγορές με ένα καλό επιτόκιο, επειδή δεν θα χρειαστούμε νέο δάνειο, επειδή έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή είπαν οι αγορές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Επίσης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές και να αξιοποιηθούν οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, «που πιάνουν τόπο τώρα», και ότι πρέπει να «ολοκληρώσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες αυτό τον στόχο που έχουμε θέσει να ξανακάνουμε την χώρα μας μια φυσιολογική, κανονική χώρα, αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ή θα τα θέσουμε όλα αυτά υπό αμφισβήτηση; Ας σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν ακολουθούσαμε το δύσκολο δρόμο, θα υπήρχαν όλα, θα είχαμε προοπτική να παλέψουμε την ανεργία ή θα ήμασταν ένα σκορποχώρι, μια ζούγκλα;».

Σε ερώτηση για την ενδεχόμενη παρουσία του Γ. Παπανδρέου αύριο στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα και τι μπορώ να πω;». Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό είπε: «Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, άρα διαδραματίζει ένα ρόλο, που είναι θεσμικά και αριθμητικά κρίσιμος, και φαντάζομαι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο να δει να πετυχαίνει η προσπάθεια».