Ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς εξόρυξη χρυσού και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, προτείνει για τις Σέρρες ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο Μ.Τρεμόπουλος επισκέφτηκε σήμερα στις Σέρρες, επικεφαλής αντιπροσωπείας της αυτοδιοικητικής κίνησης Οικολογία Αλληλεγγύη. Στις συναντήσεις του με πολίτες αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και δήλωσε:

«Οι περιφερειακές εκλογές βρίσκουν τους κατοίκους του νομού Σερρών να ανησυχούν, μεταξύ άλλων, για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους η πιθανή εξόρυξη χρυσού στη Σιντική, το πέρασμα του αγωγού TAP, ο σχεδιασμός σταθμού συμπίεσης καθώς και το θέμα του ΧΥΤΑ. Οι απόψεις της Οικολογίας Αλληλεγγύης γι αυτά τα θέματα είναι καταγεγραμμένες εδώ και πολύ καιρό, πριν καν εμφανισθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα και εναντιώνονται σ΄ ένα μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και το θρυμματισμό της κοινωνικής αλληλεγγύης.»

Ο Μ.Τρεμόπουλος δήλωσε την αντίθεση των Οικολόγων - Πράσινων "σε κάθε είδους σχέδιο που προκαλεί ζημιά για τους πολλούς και οικονομικό όφελος για τους λίγους, όπως η εξόρυξη χρυσού". Αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Σερρών, είπε πως "προκαλεί πολλά ερωτηματικά ότι όλη η διαδικασία αλλά και το περιεχόμενο της σύμβασης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί". Όσο για τον αγωγό TAP, τόνισε ότι "πέρα από την αμφισβήτηση της στρατηγικής των ορυκτών καυσίμων πιστεύουμε ότι η διέλευσή του αλλά και η μονάδα συμπίεσης θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον την ποιότητα ζωής και την παραγωγική διαδικασία". 

Υπογράμμισε ότι οι Οικολόγοι - Πράσινοι στηρίζουν τη σύνδεση του τοπικού προϊόντος με τον εναλλακτικό τουρισμό, ένα σχήμα που μπορεί να δώσει εισόδημα σε πολλές περιοχές των Σερρών όλο το χρόνο. "Κεντρική προτεραιότητα είναι για μας η ανάπτυξη και ενίσχυση του σιδηροδρόμου και η δημιουργία προαστιακής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη", κατέληξε.