Κοινή εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το ΑΠΘ και το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSΤΕ το νερό», αύριο Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα παραστεί εκπρόσωπος του κινήματος «Berliner Wassertisch», που με μαζική κινητοποίηση των πολιτών πέτυχε την επαναδημοτικοποίηση της ύδρευσης του Βερολίνου. Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Berliner Wassertisch» κατάφερε με δύο δημοψηφίσματα αφενός να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της γαλλικής πολυεθνικής εταιρίας Veolia για την παραχώρηση πακέτου μετοχών της Εταιρίας Ύδρευσης του Βερολίνου και αφετέρου να επιστρέψει η διαχείριση του νερού της ύδρευσης στην πόλη.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που εντάσσεται στις παρεμβάσεις που οργανώνονται ενόψει του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου για την ιδιωτικοποίηση του νερού, θα προβληθεί η ταινία «ΣΤαγώνες», το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει πέντε περιπτώσεις επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη, το Αποπηγάδι Χανίων, την ανατολική Χαλκιδική, τον Ασωπό και το Βόλο, μέσα από τις οποίες επιδιώκει να παρουσιάσει το σύνολο των κινδύνων που αντιμετωπίζει το νερό στην Ελλάδα.