Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο επαφών με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.
Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος υποδέχθηκε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και του εξέφρασε την ανάγκη να παραμείνουν εν ζωη τα επιμελητήρια και μετά την 1-1-2015, οπότε καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή σε αυτά, «κάτι που ισοδυναμεί με λουκέτο για τα επμελητήρια, καθώς δεν θα μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη ότι έχουν συγκεντρωθεί ήδη 185 υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, σε μία προσπάθεια να κατατεθεί τροπολογία για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργείται η υποχρεωτικότητα.
Από την πλευρά του ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ζήτημα σύντομα θα βρει λύση. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο «Σύμμαχο του Επιχειρηματία», έναν θεσμό που θα αποτελέσει μία αυτόνομη υπηρεσία στελεχωμένη από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη, που θα έχουν ως έργο τους την ολοκλήρωση συγκεκριμένων διαδικασιών που αφορούν τη σχέση του επιχειρηματία με όλες τις μορφές κρατικής εξουσίας, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης διαύλου επικοινωνίας μεταξύ αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικού κόσμου.
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλοι οι διαθέσιμοι πόροι από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον κ. Ιωαννίδη αιχμή του δόρατος για αναστροφή του κλίματος είναι το τρίπτυχο πρωτογενής τομέας- τουρισμός – κοινωνία με τη βασική προϋπόθεση ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας.