tsipras_deth_20110913_01[2]

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα».

 

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα διαδικτυακά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη και πριν λίγο μίλησε στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ, σε μια συγκέντρωση που θύμιζε σε πολλά… αμερικάνικες εκλογές: Έκανε είσοδο υπό τους ήχους ροκ τραγουδιών, ακόμη και το σακάκι του έβγαλε δικαιολογούμενος ότι… κάνει ζέστη λόγω των προβολέων.

Να σημειωθεί πως για τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει ρεπορτάζ (και… φωτορεπορτάζ) του salonicanews.com, που ήταν και εκεί.

Στη συνέντευξη στην ΕΡΤ#, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η καγκελάριος της Γερμανίας «έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν “κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε”».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι «παραπαίει» κι έρχονται οι Γερμανοί να τη στηρίξουν «με νύχια και με δόντια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους σχετικά με την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο «αρχηγός» μιας «ακροδεξιάς δράκας» στο Μαξίμου, που κυβερνά την Ελλάδα.