Στην Ουκρανία καταφθάνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τη νέα ηγεσία της χώρας.>>>
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Μπάιντεν θα φθάσει το απόγευμα απόψε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Θα συναντηθεί με μέλη της Ράντα, της Βουλής της Ουκρανίας, από διάφορα κόμματα και περιφέρειες καθώς και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων κατά την διήμερη επίσκεψή του, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Κατά τις συναντήσεις αυτές ο Μπάιντεν θα «συζητήσει σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συμβάλει στη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος, στην αποκέντρωση, στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Εξάλλου, η ουκρανική αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι «έστησε» το επεισόδιο με την ανταλλαγή πυροβολισμών κατά το οποίο φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στα ανατολικά της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ