Σε γεύμα, που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, που εργάζονται σε μέσα της πόλης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος «σέρβιρε» αρκετές ειδήσεις.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τσαβδαρίδης - Φωτογραφίες: dimgalatas>>>

Ο κ. Παπαδόπουλος στο μήνυμά του ήταν λιτός, ωστόσο είχε σημαντικές ειδήσεις και σκέψεις για τα σχέδια του Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Άνθρωπος της αγοράς ο ίδιος αναφέρθηκε, στο θέμα των ημερών, που είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κινήσεις, που θα δώσουν μια μεγάλη «ανάσα» στο πρόβλημα της ρευστότητας της χώρας μας. 
Στη συνέχεια έκανε λόγο για σημαντικές πρωτοβουλίες, που αναμένεται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις.
- Ο συμψηφισμός του ΦΠΑ: Το επεδίωκε για αρκετό καιρό η αγορά και τώρα γίνεται πράξη. Θα ξεκινήσει από μικρές επιχειρήσεις και μετά θα εξαπλωθεί σε πιο μεγάλες εταιρείες, με στόχο να επωφεληθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις είναι δυνατόν.
- Τα μέτρα, που προωθούνται για τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, θα συνδράμουν στη διάσωση όσων ακόμα προσπαθούν να κρατηθούν.
- Παράλληλα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%
- Μείωση του κόστους ενέργειας.
Ο λόγος, που κατεβαίνει υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», είναι κυρίως γιατί οι επιχειρηματίες, πρέπει να συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων, ώστε να μην παίρνονται αποφάσεις για αυτούς, χωρίς αυτούς.
Στόχος είναι να αντληθούν κεφάλαια δύο δις. ευρώ για την Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος στη διαχείρησή του. 
Τόνισε πως ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει θέσει υψηλά το στόχο της επιχειρηματικότητας, μέσω του «Σύμμαχου του επιχειρηματία». Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται τη συμβουλευτική, ώστε να υπάρξει βοήθεια στις εξαγωγές και στην πιστοποίηση προϊόντων.
Αναφορικά με το παραεμπόριο σημείωσε πως τα μέτρα δεν απέδωσαν. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη ρίζα του, στις πύλες εισόδου των εμπορευμάτων. Εκεί πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και όχι να επικεντρώνονται τα μέτρα στη δίωξη των μικροπωλητών, που είναι ο ασήμαντος κρίκος στην αλυσίδα του παραεμπορίου.
Γι’ αυτό τα τελωνεία, θα ενισχυθούν με σύγχρονα σκάνερ και πλάστιγγες, ώστε να ελέγχονται οι νταλίκες. Αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει το στεγασμένο εμπόριο.
Το ψηφοδέλτιο της "Περιφέρειας Πρωταθλήτριας" είναι δυνατό και πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, διεμήνυσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον κ. Ιωαννίδη και όχι με τον κ. Τζιτζικώστα- παρόλο, που είχε «κλείσει» με το ψηφοδέλτιο του δεύτερου- σημείωσε, πως ο κ. Ιωαννίδης είναι πετυχημένος κόουτς, έχει εμπειρία και έχει δώσει μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. 
Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα τόνισε πως παρόλο, που επέλεξε να συμπορευθεί τελικά με τον Γιάννη Ιωαννίδη, παραμένουν δυο πολύ καλοί φίλοι και μάλιστα φωτογραφία τους στο πρόσφατο Moneyshow, το αποδεικνύει.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει ακόμα και το θέμα μνημονιακών ή αντιμνημονιακών υποψηφίων. Στο ζήτημα του Μνημονίου υποστήριξε, πως για πολλά χρόνια η Ελλάδα είχε δανειστεί υπερβολικά χρήματα. Γι’ αυτό και υπήρχε η ανάγκη συμμαζέματος. Αν οι ξένοι δεν το επέβαλλαν, έπρεπε να το ρυθμίζαμε το πρόβλημα του δανεισμού, μόνοι μας. Αυτό θα είχε ακόμα πιο μεγάλη περίοδο προσαρμογής. Ωστόσο η βίαιη και άμεση εφαρμογή του μνημονίου δημιούργησε μια πιεστική κατάσταση στην κοινωνία.
Όταν ρωτήθηκε για την τροπολογία Μιχελάκη, που ουσιαστικά αίρει το κώλυμα του Γιάννη Μπουτάρη να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η τροπολογία ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήταν άδικο να μη μπορεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του, λόγω αυτής της αιτίας. Όσο για τις "φωνές", που ακούστηκαν έκανε λόγο για προεκλογικά παιχνίδια, για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, που δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μπουτάρης, όχι όμως αυτός για τον οποίο έγινε ο θόρυβος.
Τέλος αναφέρθηκε και στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αναφέροντας, πως χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ. Είναι αδικημένος στην παρούσα φάση, γιατί αφού η παράταξη πήρε όλα τα θετικά από αυτόν τον «πέταξαν» με την αιτιολογία της δικαστικής απόφασης. Άλλωστε δεν έκανε κάτι παράτυπο. Από το νόμο ο κάθε Περιφερειάρχης δικαιούται να μειώσει κάποια πρόστιμα.