Θετική έκβαση αναμένεται να έχει η αιχμαλωσία του Αμερικανού δημοσιογράφου, Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος κρατείται από φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.>>>
Ο αυτονομιστής αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, δεσμεύτηκε ότι η απελευθέρωσή του θα γίνει το συντομότερο δυνατό σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε.
Οι ΗΠΑ πάντως είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους για την αιχμαλωσία του Σάιμον Οστρόφσκι, κάνοντας λόγο για μια "απαγωγή", ενώ κάλεσε και τη Μόσχα να ασκήσει την επιρροή της στις "ομάδες" αυτές, ώστε να έχει θετική έκβαση η υπόθεση αυτή.

Συνεχίζονται οι αψιμαχίες

Ουκρανικές δυνάμεις, που είχαν καταλάβει φυλάκιο φιλορώσων αυτονομιστών στο βόρειο τμήμα του Σλαβιάνσκ αποσύρθηκαν σήμερα. Οι αυτονομιστές το ξανακατέλαβαν και το οχύρωσαν με αμμόσακκους.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, που υποστηρίζονταν από ελαφρά τεθωρακισμένα, αποσύρθηκαν από το φυλάκιο αυτό, σε έναν δρόμο κοντά στο χωριό Χρέστιστσε.
Αυτό έγινε δύο ώρες αφότου το κατέλαβαν με μια αιματηρή επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, είχε αποτέλεσμα «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών να βρουν το θάνατο και να τραυματιστεί ένα στέλεχος των ουκρανικών δυνάμεων.