Λίγο μετά το ντέρμπι του πρωταθλήματος Ρεάλ- Μπαρτσελόνα 3-4 ο προπονητής της εθνικής Ισπανιας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, μιλώντας στην Ισπανικη τηλεόραση ειχε ειπε: "Οποιος παρεκτραπει στον τελικο του κυπέλλου μένει εκτος Μουντιαλ".
Οι κοντρες των διεθνων Ισπανων θορύβησαν τον ομοσπονδιακο τεχνικό. Και σε εναν τελικο ανάμεσα σε δυο ομαδες που εχουν να χωρισουν πολλα περισσοτερα απο οτι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακος δεν συνεβη το παραμικρο. Αντίθετα οσα εγιναν αναμεσα στους διεθνεις Ελληνες ποδοσφαιριστες στην Τούμπα, πλήγωσαν βαριά την εθνικη ομάδα.

Πλέον ο Σάντος πρέπει να λάβει δράση κι εδώ. Είναι αστείο να λέμε ότι... άλλο ομάδες άλλο εθνική όταν μιλάμε ακόμη και για «ξύλο» μεταξύ διεθνών ποδοσφαιριστών. Ο Πορτογάλλος πρέπει να δει τι θα κάνει, πρέπει να μιλήσει εδω και τωρα δημόσια, και πρέπει να στείλει μηνυμα στους διεθνείς μας. Αν χρειαστει ακόμη και να αφήσει εκτός εθνικής αυτους που διαταρασουν το ηρεμο κλίμα της εθνικής. Για τον φανατικό φίλαθλο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακου αυτο δεν εχει καμμια σημασια. Δεν τον ενδιαφερει. "Αφού κερδίζει η ομάδα μου, δεν με νοιάζουν τα αλλα" σκέφτεται.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του μέρες που είναι. Το να βλέπεις μέσα στο γήπεδο τον Κατσουράνη να... πλακώνεται με τον Μανιάτη ή τον Μανωλά με τον Κλάους και τον Τζαβέλλα με τον Σάμαρη σε κάνει να σκέφτεσαι και την... επόμενη μέρα. Άντε τον επόμενο μήνα για την ακρίβεια όταν και όλοι οι παραπάνω θα κληθούν από τον Σάντος να αρχίσουν την προετοιμασία για την εθνική ομάδα και για το Μουντιάλ.  «Εκεί θα είμαστε μια οικογένεια» είπε ο Σάλπιγγίδης  αλλά αυτή την φορά μάλλον δεν έχει και τόσο δίκιο.

ΣΣ1
Η διοικηση της ΕΠΟ με τις κατα καιρούς αποφάσεις της υπέρ μια συγκεκριμενης ομάδας, φρόντισε να στρέψει ολους τους φιλάθλους εναντιον της. Αρα, ας μην εκπλήσετε. Οτι εσπειρε ο κ. Σαρρης, αυτο θερίζει