Την αντίθεσή του στην προωθούμενη από την κυβέρνηση αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Οι εσπευσμένες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες αποσκοπούν μόνο στην υποβάθμιση και μείωση του ανθρώπινου δυναμικού διά των απολύσεων που έχει ζητήσει η τρόικα και τελικώς υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο στόχος της συγκεκριμένης εγκυκλίου είναι ξεκάθαρος, επιχειρεί και μάλιστα με ευθύνη των διοικήσεων των ΟΤΑ να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθέσιμων υπαλλήλων. Ως εργαλείο χρησιμοποιείται όχι μόνο ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης αλλά εκ των προτέρων καθορίζει τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης.

»Η υποχρεωτική ποσόστωση (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) αναγκάζει τους αξιολογητές να βαθμολογούν όχι με ελεύθερη και δημοκρατική βούληση αλλά με όρους προκατασκευασμένους και υποχρεωτικούς. Ο στόχος προφανής, να δημιουργηθούν πειθήνιοι και άβουλοι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται να συμπράξουμε με τέτοιου είδους λογικές και διαδικασίες».