«Είμαστε όλοι σήμερα εδώ οι φορείς για να διεκδικήσουμε ενωμένοι τη ματαίωση της προσπάθειας πώλησης του λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε κοντά σας και η θέση μας είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη εδώ και καιρό. Τη μάχη που θα δώσουμε, θα τη δώσουμε όλοι μαζί», είπε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας επισκεπτόμενος τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη πώληση του οργανισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.
Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε στον ΟΛΘ με τον πρόεδρο του οργανισμού Στέλιο Αγγελούδη και εξερχόμενος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την ξαφνική προσπάθεια πώλησης που επιχειρείται από το ΤΑΙΠΕΔ, συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης προκειμένου να επαναλάβω γι' άλλη μια φορά τη θέση μας, η οποία έχει γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό, και αρμοδίως, και είναι η εξής: Είμαστε κατά της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και υπέρ της παρουσίας στρατηγικού επενδυτή, σε τομείς της λειτουργίας του λιμανιού, όπου τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, σε καμία όμως περίπτωση δεν συμφωνούμε με την πώληση των μετοχών του οργανισμού».
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η διοίκηση του οργανισμού κι εγώ προσωπικά έχουμε εκφράσει την άποψή μας, που είναι απολύτως ταυτόσημη με αυτήν που έχει εκφράσει ο περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, η οποία άλλωστε είναι και η άποψη όλων των φορέων της πόλεως μας, άποψη η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως».