Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρυχθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, ανακοίνωσαν, σήμερα, οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα.

Όπως πάντα οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μία μέρα νωρίτερα, για να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τρίτη 8 Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου και λήγει στις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι λένε «όχι» στη μετατροπή τους σε σύγχρονους δούλους, στο τελειωτικό χτύπημα στα ταμεία τους, στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη» και στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειάς τους.

Στην απεργία, όπως πάντα στις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συμμετάσχει και το salonicanews.com. Γι' αυτό και δε θα αναρτήσει ειδήσεις εκείνην την ημέρα (ούτε θα πλασάρει παλιές ειδήσεις μέσω social media, για να μη χάσει τα «κλικαρίσματα»).