Σε εστία μόλυνσης είχαν μετατρέψει το διαμέρισμά τους και τον παρακείμενο σε αυτό χώρο επτά αλλοδαποί που συνελήφθησαν χτες για υγειονομικές παραβάσεις μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Τούμπας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνεργεία του δήμου και υπάλληλοι της διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής.
Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες για ύπαρξη σοβαρής εστίας μόλυνσης, έγιναν έρευνες σε ισόγειο διαμέρισμα, στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, σε χώρους περιμετρικά αυτού και σε ΙΧ αυτοκίνητο.
Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε μεγάλος όγκος άχρηστων αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια (ιδιοκατασκευές) που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά αυτών των αντικειμένων από κάδους του δήμου.

Διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης εντός, εκτός και περιμετρικά των χώρων ελέγχου, οι οποίες εγκυμονούσαν κίνδυνο που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία

Μετά το πέρας των ερευνών, συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης μερίμνησαν για την απομάκρυνση των αντικειμένων και τον καθαρισμό του χώρου.

Επιπλέον, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης εντός, εκτός και περιμετρικά των χώρων ελέγχου και έντονη δυσοσμία, με πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.