poreia_edoth_01.jpg

Τέσσερις είναι οι κύριες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό κάνει, ουσιαστικά, το κέντρο της πόλης απροσπέλαστο, αφού, ήδη, η Τροχαία έχει αρχίσει να παίρνει μέτρα και τροχονόμοι να στήνονται σε στρατηγικά σημεία, για να προχωρήσουν σε εκτροπές της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, για τις 10.30 είναι το κάλεσμα του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ενώ την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στις περιπτώσεις αυτές θα κλείσουν, αρχικά, η οδός Ολύμπου και η Εγνατία, ενώ με το που θα ξεκινήσουν οι δύο πορείες θα κλείνουν, διαδοχικά, οι κεντρικές οδοί από όπου θα διέρχονται οι διαδηλωτές. Αναμένεται να κλείσουν, ακόμη, η Εθνικής Αμύνης, η Τσιμισκή, η Βενιζέλου και η Αγίου Δημητρίου.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Υγειονομική Περιφέρεια που βρίσκεται στην Αριστοτέλους. Για τη συγκέντρωση αυτή θα κλείσει η Βασιλέως Ηρακλείου και, όταν αρχίσει η πορεία θα κλείσει και η Εγνατία.

Στις 10.30 είναι το ραντεβού στην Καμάρα της ΒΙΟΜΕΤ και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Για την συγκέντρωση αυτή θα κλείσει η οδός Εγνατία και, όταν αρχίσει η πορεία, θα κλείσει ο κόμβος του Συντριβανίου.

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν δυο προσυγκεντρώσεις και ειδικότερα στις 10.00 οι καθηγητές στην Αγίας Σοφίας και στις 11.00 οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ στην Αγγελάκη. Και οι δυο προσυγκεντρώσεις θα εννωθούν με την πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Για την πρώτη προσυγκέντρωση θα κλείσει το τμήμα της Αγίας Σοφίας μπροστά από τον ομώνυμο Ιερό Ναό και τμήμα της οδού Ερμού. Όταν αρχίσει η πορεία θα κλείσει το τμήμα της Αγίας Σοφίας πάνω από την Ερμού, ως την οδό Ολύμπου και τμήμα της Εγνατίας. Για την προσυγκέντρωση των εργαζόμενων στην πρώην ΕΡΤ θα κλείσει η οδός Αγγελάκη και θα υπάρχει πρόβλημα στον κόμβο της ΧΑΝΘ. Όταν αρχίσει η πορεία θα κλείσει ο κόμβος του Συντριβανίου, η Εθνικής Αμύνης από την Εγνατία ως την Αγίου Δημητρίου και η Αγίου Δημητρίου ως το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.