mat1.jpg

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Aστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης, γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 26 και 23 ετών κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για «διατάραξη της κοινής ειρήνης», «εμπρησμό», «έκρηξη», «παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», «βαριά σωματική βλάβη», παράβαση του νόμου «περί όπλων», «αντίσταση», «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «άνευ άδειας κατοχή ασυρμάτου ραδιοπομπού».

Τα επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ξέσπασαν, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην κλούβα έξω από το Τουρκικό Προξενείο, καλώς και κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν άμεσα τα άτομα, τα οποία διέφυγαν προς τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου προσήχθησαν συνολικά 40 άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και των συλλήψεων, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ένας από τους οποίους μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Oι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.