«Η συνολική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της ελληνικής οικονομίας», μετά την έξοδο της χώρας στις ελεύθερες αγορές.


Την άποψη αυτή εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής οικονομικών επιστημών στο ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100.

Ο καθηγητής Ζαρωτιάδης χαρακτήρισε «θετικό, να διαθέτει μια χώρα την ικανότητα να κινείται στις χρηματαγορές», όμως πρόσθεσε πως «το να συμπεραίνεις ότι τελείωσε η κρίση και λύθηκαν τα προβήματα, ή το ότι μπήκαμε σε μια περίοδο ανάπτυξης, είναι τουλάχιστον ατυχές –και φοβάμαι ότι είναι επί τούτου δηλωμένο για να αντλήσει κάποιος πολιτικά οφέλη», πρόσθεσε. 

Υπογράμμισε πως «υπάρχουν αρνητικά σημάδια, όπως η παραγωγή της χώρας, η ανεργία», πρόσθεσε πως «το να πληρώνουν τα νοικοκυριά τις οφειλές στην εφορία με πιστωτικές κάρτες δεν είναι βιώσιμο» και τόνισε πως «ενέχει ο κίνδυνος να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε.

Για τον καθηγητή οικονομικών επιστημών «πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση σε ποια κατεύθυνση να είναι τα επόμενα βήματα. Είναι μεταρρύθμιση η ιδιωτικοποίηση του νερού; Τη θέλουμε», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά; Τόνισε πως «η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις μένει σε επιφανειακό επίπεδο».

«Σαφώς, πάντως, η δυνατότητα να έχουμε πιστοληπτική ικανότητα ως χώρα, είναι θετικό», επανέλαβε.