Φίλοι του 26χρονου αξιωματικού των ΟΥΚ, μίλησαν στην εφημερίδα Realnews για τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Δημήτρη Μπαλτάκου, μετά την επίθεση στου βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τις αποκαλύψεις, που ακολούθησαν.
Όπως εκμυστηρεύτηκε σε άτομα του φιλικού του κύκλου ο Δημήτρης Μπαλτάκος, δεν μετάνιωσε για την ενέργειά του, που κλόνισε τα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού και έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έφερνε στη δημοσιότητα την υποκλαπείσα συνομιλία με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και πατέρα του Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για τις διώξεις του ακροδεξιού κόμματος, ο ίδιος δεν άντεξε αυτή την ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Έτσι όταν είδε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, οι επιλογές του ήταν δύο: "Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο να σκύψω το κεφάλι ή στο να κατευθυνθώ προς το μέρος τους, κάτι που θεώρησα πως ήταν πιο αντρίκεια συμπεριφορά", εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του. 
Για το θέμα του αυτοφώρου, υποστήριξε, πως δεν ήθελε να προσφέρει περισσότερα στο τηλεοπτικό σόου, που στήθηκε, ενώ σκέφτηκε και τη μητέρα του, που τόσο ταλαιπωρήθηκε στο άκουσμα των γεγονότων αυτών.
Στο ζήτημα της τιμωρίας του από την Υπηρεσία του, ο ίδιος τόνισε στο στενό του κύκλο, πως οι πράξεις του καθενός κρίνονται όχι μόνο από τα αποτελέσματά, αλλά και από τα κίνητρα. Έχει εμπιστοσύνη στις αξίες των βατραχανθρώπων, και πιστεύει πως ο ίδιος έκανε αυτό, που του επέβαλλε η τιμή του.