Συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» παραχώρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στον σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι  δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν "ανάσταση νεκρών", αλλά πραγματική "ανάσταση ζώντων", μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση-Επανάσταση. Γι' αυτήν την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Για τις εξελίξεις στην οικονομία δήλωσε ότι «το πραγματικό γεγονός είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή -και πλέον- βαθιά οικονομική κρίση». «Και αυτή η χρονιά της "στασιμότητας" εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση δε θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, δε θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης και εποπτείας από την σφηκοφωλιά της ΕΕ».
 «Βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αναμόρφωση που επιδιώκει να δώσει ανάσα στο σάπιο σύστημα που έχει όνομα καπιταλισμός, να δώσει παράταση ζωής στο διεφθαρμένο αστικό κράτος το οποίο δεν γιατρεύεται με μικροβελτιώσεις» δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «στην πολιτική δεν ισχύει το "είσαι ότι δηλώσεις... ", ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά "αριστερός"».
Επισήμανε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, γι' αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν. Θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία, γι? αυτό φλερτάρει άγρια με το ΣΕΒ, προβάλει την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, τους "υγιείς" επιχειρηματίες, που θα εφαρμόζουν πιστά τους αντιλαϊκούς νόμους».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ