Η κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, του μοναδικού θεσμικού φορέα εφαρμογής κεντρικού σχεδιασμού που εδρεύει στην πόλη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και της αντιπροσωπείας της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» με τους επικεφαλής του οργανισμού, Πόλυ Ζέικου και Φάνη Ματίκα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διεκδίκηση παραμονής του Οργανισμού Ρυθμιστικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το πρόσφατο σχέδιο του Νέου Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, που διαμορφώθηκε από τους επιστημονικούς τομείς του φορέα για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις χρήσεις γης και το περιβάλλον, το οποίο έχει ενσωματώσει στη μελέτη το σύνολο των προτάσεων διαβούλευσης που είχαν κατατεθεί.
Επίσης, η αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» αντάλλαξε απόψεις με τους επικεφαλής του ΟΡΘ για το μέλλον στρατηγικών παρεμβάσεων στην πόλη, για το κυκλοφοριακό, τις αναπλάσεις, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της πόλης, τη ΔΕΘ, το λιμάνι και την ΕΥΑΘ.
Ο κ. Μηταφίδης μιλώντας στη συγκέντρωση του συνόλου των στελεχών του ΟΡΘ, υπενθύμισε την πρόταση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήδη από το 2010, για την ενεργοποίηση και τη θεσμική θωράκιση του οργανισμού, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του για το μέλλον της πόλης. «Στην παρούσα ιστορική συγκυρία ο αγώνας αποκτά καθαρά πολιτική μορφή» τόνισε αναφερόμενος στην αποδυνάμωση βασικών τομέων σχεδιασμού του δημόσιου φορέα με τη μεταφορά των κέντρων λήψης αποφάσεων στην ιδιωτική σφαίρα.