mpoutaris_keramitzis_20140411_01.JPG

Τη στήριξή τους στην «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου εξέφρασαν εκπρόσωποι της «Ευρώπης – Οικολογίας», οι οποίοι επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο.

Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων στις βασικές θέσεις της πολιτικής οικολογίας και τις προγραμματικές αρχές της «Πρωτοβουλίας». Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της «Ευρώπης – Οικολογίας» ανέφεραν ότι το πρόγραμμά τους έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι σε όλη της διάρκεια της θητείας υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της οικολογίας σε βασικά ζητήματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ο περιορισμός της χρήσης των ΙΧ μέσα στην πόλη.

Η στήριξη της «Ευρώπης – Οικολογίας», εξάλλου, εκφράζεται και μέσα από τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» του στελέχους της πολιτικής οικολογίας, Οδυσσέα Κεραμιτζή, ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου.