Σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο την κατάρτιση σε μεθόδους ανάλυσης του πόσιμου νερού θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου, στο πλαίσιο της δομής Δια Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

Σκοπός των σεμιναρίων, που εντάσσονται σε εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι η συνδυασμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής κατάρτισης αποφοίτων πανεπιστημιακών ή τεχνικών σχολών, προσανατολισμένη στην εφαρμογή  αναλυτικών και σύγχρονων μεθόδων χειρισμού, με ειδίκευση στη χρωματογραφία και τη φασματομετρία μαζών.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει διάρκεια 50 ωρών και απευθύνεται σε:

  •  διπλωματούχους χημικούς ή απόφοιτους σχολών περιβαλλοντικής ή εργαστηριακής ανάλυσης
  • επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό εργαστηρίων, απόφοιτους φαρμακευτικών ή ιατρικών σχολών και συναφών επιστημών
  • σε όσους επιθυμούν ή κρίνεται απαραίτητο για την επαγγελματική και επιστημονική τους εξέλιξη να αποκτήσουν γνώσεις περιβαλλοντικών αναλύσεων (χρωματογραφική ανάλυση).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαίωση συμμετοχής και πιστοποιητικό επιμόρφωσης/κατάρτισης.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 9 Μαΐου και μόνον ηλεκτρονικά. Θα πρέπει δε να συνοδεύονται από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε αρχείο zip (σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα, τίτλοι σπουδών).  Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ. Οι παραδόσεις θα κανονιστούν σε συνεννόηση με τους εκπαιδευόμενους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 500 ευρώ (πληρωτέο εφάπαξ στην αρχή του προγράμματος).

Περισσότερες πληροφορίες: Κωνσταντίνος Φυτιάνος, καθηγητής ΑΠΘ, υπεύθυνος προγράμματος, e-mail fyti@chem.auth.gr , τηλ. 2310-997873, 997799, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, πατήσετε εδώ.