Δύο νέα ηχητικά σήματα ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν οι Αυστραλοί αξιωματούχοι, τα οποία πιθανολογούν ότι μπορεί να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Επικεφαλής των ερευνών είπε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε χθες το βράδυ και διήρκεσε επτά λεπτά. Δυο ηχητικά μηνύματα εντοπίστηκαν και το Σαββατοκύριακο από το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο «Ocean Shield».
Τα νέα ηχητικά σήματα, όπως διευκρινίστηκε, μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό της έκτασης της ζώνης ερευνών ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο «Bluefin 21», το οποίο φέρει το «Ocean Shield», να αναζητήσει πλέον στο βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο το μαύρο κουτί να σταματήσει να εκπέμπει καθώς οι μπαταρίες του εξαντλούνται. Συνεπώς η συνέχιση των ερευνών θα είναι δυσκολότερη. Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπευθύνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ