Ανακοινώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης πως την Κυριακή 13 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα συνεχιστούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, στα τμήματα, από την οδό Εθνικής Αμύνης έως την οδό Δ. Γούναρη και από την οδό Ιασωνίδη έως την οδό Σωκράτους.
Δεδομένου του πασχαλινού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων (από 11.00 έως 18.00) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιούνται από τις 6.30 το πρωί, προκειμένου να ολοκληρωθούν στο σύνολο τους έως τις 11.00 π.μ. και να μην επιφορτιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης κατά τις ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά.
Το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα και η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.
Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε διάφορες οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κλπ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.