Διαφορά οχτώ μονάδων έχουν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Κεντρική Μακεδονία οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στα «Παραπολιτικά».


Ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει ποσοστό 21,5% και ο κ. Ιωαννίδης 13,4%, ενώ στο δεύτερο γύρο ο νυν περιφερειάρχης φαίνεται να… καταποντίζει τον αντίπαλό του, καθώς συγκεντρώνει το 41,5% των ψήφων έναντι μόλις 15,7% (παράσταση νίκης).

Ανάλογη είναι η εικόνα των ευρημάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και στην πρόθεση ψήφου στο δεύτερο γύρο, καθώς στη σύγκριση Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη, ο πρώτος λαμβάνει στο δεύτερο γύρο ποσοστό 40,2% και ο δεύτερος 27,1%, ενώ εφόσον στο δεύτερο γύρο αναμετρηθούν Τζιτζικώστας και Χαραλαμπίδου, από τους ερωτηθέντες επιλέγουν να ψηφίσουν τον πρώτο το 43% και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ το 20,8%.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία «To The Point» σε 808 ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας στις 23 και 24 Απριλίου, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει πολύ υψηλό (18,4%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο κ. Τζιτζικώστας στον πρώτο γύρο λαμβάνει 21,5% και ξεκάθαρη πρωτιά και ακολουθεί δεύτερος ο κ. Ιωαννίδης με 13,4%.

Από κοντά, με ποσοστό 10,2% η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Μάρκος Μπόλαρης με 10%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζιώγας (ΚΚΕ) έχει ποσοστό 4,9% και ακολουθούν με ίδιο ποσοστό (2,8%) η Νιόβη Παυλίδου («Ελιά») και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι). Με 2,5% στην ίδια δημοσκόπηση ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλλης και με 1,7% ο υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.

Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 3,6% των ερωτηθέντων, η αποχή είναι στο 6,5%, αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,4% και «δε γνωρίζω/δεν απαντώ» επιλέγει το 1,7% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Στο δεύτερο γύρο, στην ερώτηση «Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε εσείς, ποιος/ποια πιστεύετε θα κερδίσει στις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας 2014», νίκη του κ. Τζιτζικώστα βλέπει το 41,5% των ερωτηθέντων, νίκη του κ. Ιωαννίδη το 15,7%, νίκη του κ. Μπόλαρη το 5,9%, νίκη της κ. Χαραλαμπίδου το 5,8% και νίκη άλλου το 2,2% («Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ» το 29%).