Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα ανοιχτά του νησιού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ούτε τραυματισμοί ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε θαλάσσια ρύπανση, από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία τα ξημερώματα, 18 μίλια βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.Πρόκειται για το πλοίο «angel alia» με σημαία cook islands και πλήρωμα 16 Συρίους και το πλοίο «ameland» με σημαία antiqua Barbuda και πλήρωμα 11 Ρώσους. Το «angel alia» από τη σύγκρουση υπέστη μικρά ρήγματα στο κύτος του εμπρός και δεξιά, που ωστόσο δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα του και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του. Το πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από την Καζαμπλάνκα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα. Μικρότερες ζημιές υπέστη το φορτηγό πλοίο «ameland» που είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Ουκρανίας με προορισμό τη Γαλλία. 
Το πλοίο δεν έχει γίνει γνωστό τι μεταφέρει ενώ αναμένει οδηγίες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να συνεχίσει το ταξίδι του. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ ενώ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας έστειλε άμεσα στο σημείο απο την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ