Τις θέσεις της παράταξής του για την υγεία παρουσίασε ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών", υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Στεργίου. Μεταξύ άλλων προτείνει τον ορισμό εντεταλμένου συμβούλου υγείας, την αξιοποίηση του θεσμού
των δημοτικών ιατρείων και τη λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής παροχής βοηθείας για όλους τους δημότες.
Για τη "Συμμαχία Πολιτών", η δημόσια υγεία έχει δεχθεί ισχυρά πληγματα στα χρόνια του μνημονίου μέχρι του σημείου το υπέρτατο αγαθό της υγείας να θεωρείται προνόμιο των λίγων. Ενας δήμος οφείλει να γνωρίζει και να έχει χαρτογραφημένες τις ανάγκες ιδιαίτερων ομάδων και να συνεισφέρει τουλάχιστον στον τομέα των πρώτων, άμεσων αναγκών που θα προκύψουν.
Συνοπτικά, η "Συμμαχία Πολιτών" του Μάκη Στεργίου προτείνει:
1. Εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του δήμου (κυρίως όσες αφορούν τη δημοσιότητα) και προώθησή τους σε ένα νέο ειδικό τμήμα, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, 24 ώρες το 24ώρο
2. Χαρτογράφηση του δήμου και αποτύπωση των ηλικιωμένων ή των πολιτών που χρήζουν βοήθειας και όμως μένουν μόνοι τους ή δεν έχουν συγγενή να τους φροντίζει.
3. Συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του δήμου και προώθηση της ομαδικής συνταγογράφησης σε συνεργασία με τα παραρτήματα του ΙΚΑ
4. Προώθηση και ενίσχυση του θεσμού των Κοινωνικών - Δημοτικών Ιατρείων και της εθελοντικής ιατρικής υπηρεσίας σε πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
5.  Αξιοποίηση των τεχνολογικών πόρων του δήμου, υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και πρακτικών.