Απέκλεισε κατηγορηματικά νέο κούρεμα, ενώ δεν ήταν αρνητικός σε ένα νέο πακέτο στήριξης για το Ελληνικό πρόγραμμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.>>>
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας με την παροχή ενός πακέτου, που σίγουρα δεν θα είναι τόσο υψηλό όσο τα προηγούμενα.
Ο κ. Σόιμπλε δεν αποκλείει μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους, υποστηρίζοντας πως πιστεύει στη βιωσιμότητά του με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020. Προσθέτει μάλιστα πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».
Ερωτηθείς για το αν θα έκανε κάποιες αλλαγές στη "συνταγή", που ακολουθήθηκε, ο κ. Σόϊμπλε σημείωσε πως μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση ανάπτυξης και πρόσθεσε πως τα τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή.
Στο θέμα της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων για τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ο κ. ΣόΙμπλε τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού αυτές έχουν διευθετηθεί μέσω διεθνών συνθηκών.
Όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος»
Τέλος αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κάποιος παραμονή στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες".