Συνέχισε χθες, την κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συστηματική υπεξαίρεση επί δέκα χρόνια», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τους δύο κατηγορούμενους διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, που «έδιναν μετρητά με πρόχειρες αποδείξεις».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερος σκληρός σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς του εναντίον του Μιχάλη Λεμούσια.  Επανέλαβε ότι στο δήμο δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον «πάγκο» του, ενώ επεσήμανε ότι «όλο το σύστημα βασιζόταν σ' αυτόν».

Η κατάθεσή του προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του πρώην γενικού γραμματέα, ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος χαρακτήρισε το δήμαρχο «συκοφάντη».

Για τον προκάτοχό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο νυν δήμαρχος κατέθεσε ότι είναι τεράστια απογοήτευση για όλον τον κόσμο που είναι μπλεγμένος στην υπόθεση, επιμένοντας ότι «έχει απόλυτη ευθύνη» για την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στο δήμο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν τον είδε να βάζει «χέρι» στα λεφτά.