Εθελοντική δράση συμβολικής διαγράμμισης του ποδηλατοδρόμου στο τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους μεταξύ της οδού Μητροπόλεως και της λεωφόρου Νίκης διοργανώνει αύριο Πέμπτη, από τις 3 μ.μ μέχρι τις 5 μ.μ., ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα των εφήβων εθελοντών (Volunteens) του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Π.Σ.Π.Θ.) στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής «We can change the world!! It needs it!!». Οι εθελοντές και ειδικά συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν σε διαγράμμιση του ήδη υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου με ειδικές στάμπες κίτρινου και λευκού χρώματος.
Στόχος των δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης προκειμένου να αξιοποιηθεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης μειώνοντας έτσι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
«Η βιώσιμη κινητικότητα δεν μπορεί να μένει απλώς σύνθημα σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει η χρήση του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις να γίνει συλλογική νοοτροπία. Αυτός είναι και ο λόγος που την ενθαρρύνουμε όπως και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς που μειώνει τις επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα της πόλης», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας.