«Η μακεδονική γη έχει τεράστια πλεονεκτήματα και μέσα από την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανάπτυξη της αγροδιατροφικής σύμπραξης που έχουμε ήδη δρομολογήσει μπορούμε να υποστηρίξουμε
τις προσπάθειές σας ουσιαστικά. Σας θέλουμε κι εσάς αρωγούς σε αυτήν την κατεύθυνση», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας στα μέλη του Συλλόγου Μεταποιητών Ελιάς Χαλκιδικής. Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας ακούγοντας τα ζητήματα που έθεσαν οι μεταποιητές, «είμαστε διαχρονικά κοντά σας για να αντιμετωπίσουμε, για να διεκδικήσουμε από όπου πρέπει και να ενισχύσουμε μέσω της περιφέρειας τις απαιτούμενες λύσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας όσο και ο κλάδος σας».
Ο κ. Τζιτζικώστας παράλληλα είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει ότι «στην “Αλληλεγγύη” αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση και ήδη το κάνουμε πράξη, υποστηρίζοντας το “επιχειρείν”, αφού μαζί με την ενίσχυση του άλλου πυλώνα, που είναι ο τουρισμός, μπορεί να έρθει η πραγματική ανάκαμψη στην περιοχή μας τα επόμενα πέντε χρόνια».
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης παρέστη στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην Ορμύλια όπου χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός.
Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας, κατά τη χτεσινή του περιοδεία στη Σιθωνία, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε το Μαρμαρά και τη Συκιά. Στη Συκιά, όπου πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο των αλογοδρομιών, συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Στο Μαρμαρά, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε την αγορά της περιοχής, συζήτησε με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν ενώ δέχτηκε ευχές για την επανεκλογή του στις επικείμενες εκλογές.
Σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει την περιοδεία του στις Σέρρες.