Στον θρήνο βυθίστηκε ο ισπανικός αθλητισμός, αφού έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, σε ηλικία μόλις 45 ετών.
Ο Βιλανόβα είχε διαγνωστεί το 2011 με καρκίνο της παρωτίδας.
Από χθες ήταν σε σοβαρή κατάσταση, μετά από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί για προβλήματα στο στομάχι.
Από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Μπαρτσελόνα έγραψε «Ατελείωτος πόνος. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ από την πλευρά του ο Τσάβι έγραψε: «Για πάντα μαζί μας μίστερ. Αναπαύσου εν ειρήνη Τίτο Βιλανόβα».
Συγκλονισμένοι δηλώνουν και οι παίκτες της Ρεάλ, όμως, αποδεικνύοντας πως οι αντιπαλότητες μένουν εντός του γηπέδου. Ο αρχηγός της Ρεάλ αλλά και της εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, έγραψε «είναι μια θλιβερή ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αναπαύσου εν ειρήνη Τίτο Βιλανόβα. Ήσουν ένα παράδειγμα δύναμης και κουράγιου για όλους μας». Λίγο αργότερα ακολούθησε η δήλωση του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το θάνατο του Τίτο Βιλανόβα και να μεταφέρω, εκ μέρους της Ρεάλ Μαδρίτης, τα συλλυπητήρια, την αγάπη και την υποστήριξή μας στην οικογένειά του, την Μπαρτσελόνα και κυρίως στη σύζυγο και τα παιδιά του. Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης λύπης για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και αναγνώρισης της ζωής και της επαγγελματικής καριέρας του».
Εξάλλου, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και πριν από την έναρξη του αγώνα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκφράζοντας την οδύνη για την απώλεια του 45χρονου τεχνικού. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει στην θλίψη ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου για την απώλεια του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος έζησε ολόκληρη τη ζωή του προσφέροντας και δημιουργώντας στον χώρο του ποδοσφαίρου».
Ο Βιλανόβα διαδέχθηκε τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα το 2012, αναλαμβάνοντας την ομάδα στην πιο επιτυχημένη στιγμή της ιστορίας της, καθώς είχε κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις τίτλους στην πριμέρα ντιβιζιόν και δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2011).
Υπό τις οδηγίες του Βιλανόβα η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με 18 νίκες σε 19 αγώνες, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, για δεύτερη φορά. 
Ο Ισπανός τεχνικός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφήνοντας το «τιμόνι» στον βοηθό του, Ζόρντι Ρόουρα, αλλά στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσε την παραίτησή του για να επικεντρωθεί στη μάχη του κατά της νόσου.