? ??? 48 ??? ?Ι????? ???????? ?? ?? ??????  ?????? ?Ι? containers.T???? 3 ????????? 2009

To θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης απασχόλησε, σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

 

Εκπρόσωποι φορέων, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, τάχθηκαν, στην πλειοψηφία τους, υπέρ της διάθεσης, σε ιδιώτη, των χρήσεων του λιμανιού κι όχι μέρους των μετοχών.

Μπουτάρης: Να παραχωρηθούν οι χρήσεις

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διευκρίνισε ότι σημασία έχει η εκτέλεση έργων υποδομής στο λιμάνι, όπως η σύνδεσή του με το δίκτυο του ΟΣΕ. «Διαφορετικά, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να παραχωρηθούν οι χρήσεις σε εταιρείες που έχουν σχέση με τον κλάδο των λιμανιών, όπως έγινε και στο λιμάνι του Πειραιά και την Cosco. Κατά την ομιλία του τόνισε: «Το λιμάνι κάθε μέρα απαξιώνεται. Ο δήμος δεν μπορεί να είναι αμέτοχος για το θέμα, ο δήμος πρέπει να αποφασίζει για το λιμάνι και όχι το κράτος».

Παπαδόπουλος: Έχουμε χάσει χρόνο

Για το θέμα μίλησε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο», εκτίμησε ο κ. Παπαδόπουλος που ζήτησε «παραχώρηση των δραστηριοτήτων σε ιδιώτη, ουσιαστική και όχι κατ’ ανάγκη σε έναν επενδυτή, αλλά, πάνω από όλα, δίχως γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Πάντως, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με φορείς και τη διοίκηση του ΟΛΘ, δημοσιεύθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως διατίθεται προς πώληση το 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ μέσω διεθνούς ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας.